Öt dolog, mely megváltoztatta az életem

Tags

Nos, a legtöbb ember rám néz és jön a sok kérdés és tűnődés, (tudják 34 éves lettem ma, de amikor elkezdtem építeni a házamat, sokkal fiatalabb voltam) különösen a szomszédságomban arról, hogy mivel foglalkozom. Az emberek megkérdezik, hogy mivel foglalkozom, vagy mivel foglalkozik az apám, mert úgy gondolják, hogy apám adta ezt nekem. Mindig meglepődtek, amikor elmondtam nekik, hogy vallástanár és iskolában tanított, anyám iskolában tanított, hat gyerekük van és Salt Lake City-ben, Utahban nőttem fel. Bizonyára néhányuknak önök közül hasonló a története.
Én mindig többet akartam. Mára már rájöttem, tudják, hogy nem éreztem magam annyira másnak, mint az átlag ember. Nem tudtam, hogy lesz valami a számomra. Amire rájöttem az az, hogy valójában nem rólam szólt. Hanem az eszköztől, az emberekről, akikkel körül vesszük magunkat. Tehát amit felfedeztem, amikor találkoztam ezzel a lehetősséggel, az hogy volt benne 5 olyan dolog, amelyeket egyetlen más vállalkozásban sem láttam, vagy bármi másban, amivel életem során foglalkoztam. Hogy miről is van szó…
Ezek a dolgok gyakorlatilag szuper emberi lénnyé tettek, segítettek kirobbantani a vállalkozásomat és segítettek olyan pozícióba kerülni, amelyet azelőtt soha, még csak elképzelni sem tudtam.
Az első – Szembekerültem a megfelelő irányzatokkal. Miért fontos ez és mi is az irányzat? Íme, ez az irányzat, ez nem egy hóbort. Ez az, amit az emberek igényelnek és akarnak. Kérdezze meg önmagától… Élvezi az öregedést? Szeretne mindig energiával, vitalitással teli lenni? Ráncokra és zsíros hátsóra vágyik? Rendben, senki más sem vágyik ezekre. Az emberek sorban fognak állni. Miért is fontos az irányzat? Nem kell szupersztár eladónak lennie, ha az emberek máris sorban állnak, hogy megkapják azt, ami önnél van.
A második – Birtokolnia kell egy exkluzív technológiát. Miért? Szabadalmak! Védje őket! Egyedinek és innovatívnak kell lennie. Olyannak, mint némely ma létező mobil-telefon technológia. Imádom az IPhone-t. Hihetetlen volt. Egyedi, szabadalmaztatott és más. Olyasmi, amivel azonosulni tudtam és imádtam. Az emberek sorban álltak, hogy megvegyék, mert a hatalmas irányzatok élén állt.
A harmadik – Szóval miért fontos a szabadalmaztatott technológia és a szabadalmaztatott információ? Nagyon fontos, hogy megértsük… Mert így már nem kell versengeni az árakkal vagy a szolgáltatásokkal. Hányszor dolgozott ön olyan vállalatnál, ahol verseny folyt az árakért és a szolgáltatásokért? „Van egy remek üdítőm” „Van egy remek üdítőm”. Kit érdekel kinek az üdítője jobb? Vitába szállnak, hogy kinek az üdítőitala jobb és milyen áron! Ha exkluzívak vagyunk a piacon, ha mienk az egyetlen palack víz a sivatagban, akkor többé nem kell versengenünk az árban és szolgáltatásban.
A harmadik pont, amely mindent megváltoztatott a számomra, a termékek fogyaszthatósága volt. Az ember vagy autót árul vagy üzemanyagot. Gondolkodjon el ezen egy pillanatig. Önök közül hányan szeretnek eladni és meggyőzni az embereket? Már elmondtam, hogy ha irányzatunk, ezt nem kell megtennünk. Azonban hány eladót látunk egy autós üzletben, akik megpróbálnak meggyőzni minket, hogy az ő autójukat kell megvennünk, mégpedig most? Vajon hány embert látunk egy benzinkúthoz megérkezve, akik benzint próbálnak eladni nekünk? Gondolkodjon el ezen egy pillanatig. Hihetetlenül hatékony kezdeti erőfeszítések, hosszú távú maradandó haszon cserébe a kezdeti erőfeszítésekért.
A negyedik – A megfelelő társulás. Kellenek a partnerek. Már említettem, hogy a szüleim tanárok voltak. Persze, nem volt túl sok pénzem, nem volt túl sok anyagi forrásom, nagyszerű elveket tanultam meg, de nem vehettem volna meg egy scanner-t például. A Bio Fontonos Scanner technológia, vagy a vállalat bármilyen egyéb terméke, nem lett volna elérhető a számomra. 100 millió dollárt fektettünk ebbe. Az apám nem keresett volna 100 millió dollárt akkor sem, ha 7000 évig dolgozik! Tehát szükségem volt egy óriási partnerre. Gondolja végig mi az, amit a partnerétől elvár. Van egy évi 1 milliárd dollár jövedelmet generáló partnerünk, aki egy 147%-os érték növekedést mutatott a gazdasági válság alatt. Világszerte kirobbanóan teljesítenek, és ezt felajánlják neked és nekem. Nekem, neked és nekem. Ez megváltoztatta az életem. Egy partner, aki kifizette a számlákat, méghozzá időben! Nem mindig voltam ilyen 19 évesen, valahogy mindenhol veszítettem. Ezek a srácok időben kifizetik a számlájukat (Dun & Bradstreet 581 rating). 180 millió, illetve 100 millió fölötti dollárjuk van a bankban, készpénzben minden egyes napon. Nézze meg a saját bankszámláját és gondolja át, hogy akarna-e egy ilyen partnert. Tudják, a legmagasabb elismerést élvezik. A szolgáltatásuk hihetetlen! Ez a partnerség valóban megváltoztatta az életemet a negyedik pontban.
Az ötödik – Ami valóban megváltoztatott mindent a számomra, az ez az ötlet és az eszköz koncepció volt. Említettem a tényt, hogy apámnak több ezer évig kellett volna dolgoznia, hogy 100 millió dollárt keressen. Miért? Mindent egymaga végzett el. Látja? Ez az, amit önnek és nekem nem tanítottak meg az iskolában, és amikor megértettem a koncepciót, minden megváltozott a számomra.
Nem kell csak önmagunk erejére támaszkodnunk. A cég, amelynél ön dolgozik ma, eszközként használja az ön idejét és erőfeszítéseit. Akár 100 alkalmazottjuk is lehet, akik napi 8 órányi munkát fektetnek be. 8 óra szorozva 100-al az 800 órának megfelelő munka, vagyis a vezérigazgató vagy a többi vezetőségi tag 800 órának megfelelő munka százalékát termelik meg. Milyen korán kellene felkelnie önnek, hogy napi 800 órát dolgozhasson? Ez sohasem fog megtörténni. Ezért éltünk mi a város szegény részében, vezettünk használt autókat, használtuk fel a jóléti programokat vagy vettünk olcsó ruhákat. De a fickó az IBM élén, vagy akármelyik vállalat, amelyiknél ön dolgozott, ami erőfeszítéseinkből húz hasznot. Íme, a különbség. Ebben a lehetőségben, ennél a vállalatnál, ön az óriási irányzatok elé van helyezve. Adott az exkluzív technológia, amely világszerte védett, szabadalmaztatott, egyedi, innovatív. Adottak a rendkívül fogyasztható termékek, melyekért az emberek sorban állnak, mert akarják azokat. Nem kell versengenünk az árakkal és szolgáltatásokkal, mert van valamink, ami senki másnak nincs. Adott a társulás a vállalattal, amely lebonyolítja a szállítást, az eladást, a logisztikát, a részesedések kifizetését önnek, az ön nevében.
Mindketten tudjuk, hogy ha valóban eltöpreng ezen „hogyan lehetnék szabad?”, ez sohasem következik be, amíg másnak dolgozik. A statisztikák ön ellen szólnak és ellenem is szóltak. De amikor felfedeztek a másik öt dolgot, ezzel a vállalattal, minden megváltozott a számomra. Nem lettem sokkal jobb. Nem voltam sokkal jobb. Igen, meg kellett változnom. Igen, keményen kellett dolgoznom. Igen, ez kemény munka, meg kell fizetnünk az árát, de egészen más volt. És ma már olyan életstílust élvezek, amelyet senki el sem tudott képzelni, főleg nem a családom vagy én. Voltak „nagy” álmaim, mint például az, hogy legyen egy 1993-as M3 BMW-m, amivel elmehetek az edzőterembe és akkor minden csaj felfigyel rám. Akkoriban ennél nagyobbat nem tudtam álmodni. Ez az 5 dolog, a partneri viszony a vállalattal és a lehetőség, hogy világszerte tevékenykedhessem megváltoztatta az életem. Remélem, komolyan megszemléli, hogy mi is az, ami a kezünkben van. Legyen szkeptikus, tegyen fel kemény kérdéseket, mert minél mélyebbre ás, annál jobban lenyűgözi majd ez, és ha megtalálja azt, amit én megtaláltam, egy hihetetlen utazásban lesz része. Szeretettel várom egy következő rendezvényre.

2 Responses to “Öt dolog, mely megváltoztatta az életem”

  1. Salamon Tamás says:

    Köszi Kenton. hatodik mélységedben vagyok az egyik ágadon. Váczy Kari >>> Balogh Ottó >>>> Tóth Cili >>>> Löbl Judit >>>> SZerencsés Zsolt >>>> Salamon Tamás
    Megcsinálom Kenton.
    Ölellek:
    Tamás

  2. I am here on this site for the first time and I’m really enjoying it! As I can see in comments a lot of people her like what you are doing here!! Well done!


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